Waarom permanente make-up?

Eén van de vele voordelen van PMU is dat je niet meer zoveel tijd hoeft te spenderen aan je make-up. Je hebt een wakkere blik en kunt je tijd besteden aan andere dingen.

PMU sluit perfect aan bij een actief leven, waarbij je vroeg op moet staan, sport en zweet, bij allergieën voor make-up, huil- en regenbuien, haar- en wimperverlies, saunabezoek, verminderd zicht of een onvaste hand.

Is PMU pijnlijk?

Iedereen ervaart pijn anders. Het pigmenteren gebeurt met verdovende crème. Uiteraard voel je het pigmenteren wel maar dat is niet hinderlijk.

PMU Wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn bepalend voor de uitdrukking van je gezicht. Met PMU worden de wenkbrauwen voller, krijgen ze meer vorm, kleur en geven ze je gezicht een stralende uitdrukking. Eventuele littekentjes worden door het pigmenteren van de wenkbrauwen gecamoufleerd.

Hoe ziet de PMU behandeling eruit?

Allereerst bespreken we eventuele contra-indicaties en vullen we gezamenlijk de gezondheidsverklaring in. Contra-indicaties zijn Daarna gaan we kijken welk soort wenkbrauwen je wilt; wat zijn jouw wensen en verwachtingen.

Aansluitend ga ik aan de slag met het tekenen van de gewenste vorm van de wenkbrauwen en bepalen we samen de kleur die het beste bij jouw gezicht en natuurlijke haarkleur past. Wanneer dit geheel naar tevredenheid is, starten we de behandeling en worden je nieuwe wenkbrauwen gepigmenteerd. De gehele behandeling en intake duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Aan het einde van de behandeling krijg je nazorg instructies, die je ook schriftelijk meekrijgt.

Contra-indicaties: Voor wie is PMU NIET geschikt?

Natuurlijk heeft PMU veel voordelen maar helaas is PMU niet voor echt iedereen geschikt. Er zijn een aantal contra indicaties, wanneer ik je afraadt om PMU te laten zetten. In sommige gevallen zal ik absoluut niet gaan behandelen!

Maak je geen zorgen, tijdens het intakegesprek zal duidelijk worden of de behandeling geschikt is voor jou, want de veiligheid van de client staat voorop.

PMU wordt in de volgende gevallen niet gezet, wanneer:

 • Je jonger bent dan 18 jaar;
 • Je diabetes hebt;
 • Je zwanger bent of borstvoeding geeft;
 • Je glaucoma hebt;
 • Je momenteel bloedverdunners slikt;
 • Je een van de volgende medicatie gebruikt: cortisone, steroïden, accutane, retin-A, renova;
 • Je een huidaandoening hebt zoals: psoriasis, eczeem, niet-gediagnosticeerde huiduitslag en blaren;
 • Je een koortslip hebt;
 • Je een hoge bloeddruk of een hartaandoening hebt;
 • Je een bloedaandoening hebt, zoals hemofilie;
 • Je ernstige acne hebt op of rondom het te behandelen gebied;
 • Je momenteel chemotherapie ondergaat (wacht ten minste 6 maanden na de behandeling);
 • Je een ziekte hebt aan de ogen.

Twijfel jij of je een goede kandidaat bent voor het zetten van PMU, schroom niet en neem contact op met me. Samen kijken we of je een geschikte kandidaat bent voor de behandeling.

Permanente make-up

Permanente Make-Up of PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit wordt gedaan d.m.v. een pen waarin een naald/hygiënemodule is geplaatst. Permanente Make-Up lijkt qua techniek op een tatoeage, echter een tatoeage is tot in het onderhuids bindweefsel en dient een ander doel. Permanente make-up  wordt gebruikt om bijvoorbeeld wenkbrauwen te verfraaien. Alles wat normaal met een potloodje wordt toegevoegd, kan met permanente make-up voor een periode van 1 tot 4 jaar in de huid worden gebracht.